KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

81 Przepisy/-ów

Przepisy inspirowane zwyczajami kulinarnymi z Francji, Hiszpanii, Portugalii i Włoch. Dzięki tej kolekcji będą Państwo mogli przygotować dania w klimacie śródziemnomorskim.

Zupa krem z ciecierzycy

Sorbet bazyliowy

Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków

Zupa krem z groszku

Clafoutis - wiśnie w cieście

Ziołowa frittata z ricottą

Korzenny crème brulée

Risotto z grzybami

Przystawka z melona i krewetek

Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek

Sos romesco

Gulasz z polentą

Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą

Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem

Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

Bułeczki z sera gruyère

Suflet serowy szybki

Polędwica w sosie musztardowym

Pływające wyspy

Małże z pikantnym sosem

Pasta z oliwek

Zupa caldo verde

Risotto z owocami morza

Groszek z jajkiem

Gnocchi alla romana

Salsa brava - pikantny sos pomidorowy

Grzyby z czosnkiem

Pisto - hiszpański gulasz warzywny

Potrawka z ziemniaków i żeberek

Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy

Gulasz z soczewicą

Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka

Ciasto pomarańczowe

Pita

Ryż śródziemnomorski

Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

Rolada mięsna w cieście francuskim

Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

Semifreddo zabajone

Lody malaga

Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku

Penne all'arrabbiata

Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

Pissaladière - francuska pizza

Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem

Spaghetti napoletana

Aioli

Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy

Czerwone pesto

Sos balsamiczny

Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią

Polędwica po toskańsku

Pesto z orzechów włoskich i rukoli

Ossobuco

Fougasse - chleb francuski

Zupa rybna z warzywami

Ciasteczka Śródziemnomorskie

Makaron z sosem z trzech serów

Terrina z łososia i ricotty

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

Ryba w cieście bazyliowym

Pstrąg marynowany

Lasagne brokułowa z łososiem

Oliwa czosnkowa

Biała sangria

Pizza ze szpinakiem i owczym serem

Tiramisu

Granita w cytrynie

Spaghetti z kaparami i anchois

Ravioli z nadzieniem z serów i szynki

Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe

Babka drożdżowa Panettone

Deser kremowy z amaretti i grappą

Ciabatta

Tortelloni z ricottą i szpinakiem

Czekolada amaretto

Grissini - paluchy chlebowe

Tagliatelle ze szpinakiem

Oliwa chili

Pizza z szynką parmeńską i rukolą