
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
300 g różyczek kalafiora
-
300 g kalafiora podzielonego na różyczki
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g migdałów, blanszowanych
-
1 ząbek czosnku
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168 kcal /
703 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
15.6 g