
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
różyczek kalafiora300 g
-
kalafiora podzielonego na różyczki300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
migdałów, blanszowanych10 g
-
ząbek czosnku1
-
czarnych oliwek, bez pestek80 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168 kcal /
703 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
15.6 g