Spaghetti z kaparami i anchois
TM6 TM5

Spaghetti z kaparami i anchois

4.3 (68 ocen)

Składniki

  • 140 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 g papryczki chili, suszonej, bez gniazd nasiennych
  • 20 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych (zalewę zachować)
  • 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych
  • 220 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
    lub 220 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, z pszenicy durum, suchego
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji
    lub kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1572.8 kJ / 376 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
65.8 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
5 g
Sód
1861.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy