
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
140 g czarnych oliwek, bez pestek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
5 g papryczki chili, suszonej bez gniazd nasiennych
-
20 g filetów z anchois, w oleju odsączonych (zalewę zachować)
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
220 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
-
1500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum, suchego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376 kcal /
1572.8 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
65.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
1861.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Pasta à la Norma
50 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Sycylijska caponata
30 min
Risotto z krewetkami
45 min
Penne puttanesca
50 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Sos puttanesca
45 min