Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
140 g czarnych oliwek, bez pestek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
5 g papryczki chili, suszonej bez gniazd nasiennych
-
20 g filetów z anchois, w oleju odsączonych (zalewę zachować)
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
220 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy220 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
-
1500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum, suchego
-
kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracjiliście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1861.4 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1572.8 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
65.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Risotto z halibutem
55 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Penne puttanesca
50 min
Groszek z jajkiem
1 godz.
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min