Urządzenia i Akcesoria
Oliwa chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej z pestkami, pokrojonej na kawałki (ok. 1 szt.)
-
120 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
73.3 mg
Białko
0 g
Kalorie
556.6 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Oliwa portugalska
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Oliwa toskańska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Sos balsamiczny
25 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Dymny sos whisky
20 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Oliwa czosnkowa
10 min
Słodko-ostry sos chili
25 min