Urządzenia i Akcesoria
Ziołowa frittata z ricottą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
250 g sera ricotta
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
1 plaster cytryn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
454.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
550.5 kJ /
131.6 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Dressing z kozim serem
10 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min