Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g mieszanych ziół, świeżych, np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
- 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 6 jajek
- 250 g sera ricotta
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 1 plaster cytryny
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 550.5 kJ / 131.6 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 454.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 Min
Terrina z ziołową polentą
1hod. 50min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1u. 40min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 Min
Sałatka z piersi indyka
20 min