Ziołowa frittata z ricottą

Ziołowa frittata z ricottą

3.6 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g mieszanych ziół, świeżych np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
  • 100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 6 jajek
  • 250 g sera ricotta
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 1 plaster cytryny

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 131.6 kcal / 550.5 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...