Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
450 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
60 g cebuli dymki przekrojonej na pół, z kawałkiem szczypiorku, posiekanego
-
450 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
bagietka pokrojona na kromki i opieczona
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
594.1 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
679.5 kJ /
162.4 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min