
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
450 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
60 g cebuli dymki przekrojonej na pół, z kawałkiem szczypiorku, posiekanego
-
450 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
bagietka pokrojona na kromki i opieczona
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
162.4 kcal /
679.5 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
594.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska