Urządzenia i Akcesoria
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
300 g makaronu, suchego tagliatele lub fusilli, kolorowego, z pszenicy durum
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w cienkie paski
-
100 g kiełbasy chorizo lub innej wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
-
150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1378 mg
Białko
33 g
Kalorie
2527.8 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 Min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50 Min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 Min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 Min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 Std.
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 Min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 Min
Danie z kurczaka z makaronem i słodkim sosem BBQ
50 Min
Makaron w sosie pomidorowym
30 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min