Urządzenia i Akcesoria
Polędwica po toskańsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g polędwicy wieprzowej
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
3 kromki białego chleba pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
200 g sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
-
woda (1 szklanka), do podlania mięsa
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.2 mg
Białko
45.1 g
Kalorie
2168.5 kJ /
518.3 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 dk
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 dk
Kurczak po myśliwsku
50 dk
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 dk
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 dk
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1sa 15 dk
Polędwica w sosie musztardowym
1sa 30 dk
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 dk
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2sa 15 dk
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 dk
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 dk
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1sa 40 dk