Polędwica po toskańsku
TM6 TM5

Polędwica po toskańsku

4.5 ( 197 ocen )

Składniki

  • 600 g polędwicy wieprzowej
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
  • 3 kromki białego chleba pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
  • woda (1 szklanka), do podlania mięsa
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
518.3 kcal / 2168.5 kJ
Białko
45.1 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
909.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy