
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica po toskańsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej600 g
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
kromki białego chleba pokrojonego na kawałki3
-
ząbek czosnku1
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki½
-
woda (1 szklanka), do podlania mięsa
-
przyprawy uniwersalnej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518.3 kcal /
2168.5 kJ
Białko
45.1 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
909.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ossobuco
1 godz. 10 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min