
Urządzenia i Akcesoria
Zupa caldo verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140.2 kcal /
586.4 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
728 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska