
Urządzenia i Akcesoria
Zupa caldo verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki250 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140.2 kcal /
586.4 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
728 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa minestrone
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Minestrone z kurczakiem
50 min