
Urządzenia i Akcesoria
Zupa caldo verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki250 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
140.2 kcal /
586.4 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
728 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska