Zupa caldo verde
TM6 TM5

Zupa caldo verde

4.3 (185 ocen)

Składniki

  • 250 g kapusty włoskiej, bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
586.4 kJ / 140.2 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
7.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3 g
Sód
728 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy