Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kapusty włoskiej, bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 586.4 kJ / 140.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 728 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoflanka
55 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Egejska zupa warzywna
50min
Minestrone z kurczakiem
50min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Bob czorba
13u. 15min
Zupa grochowa z chorizo
45min