Zupa caldo verde

Zupa caldo verde

4.3 202 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
    250 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140.2 kcal / 586.4 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 728 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...