Zupa caldo verde

Zupa caldo verde

4.3 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140.2 kcal / 586.4 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 728 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...