
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z ziemniaków i żeberek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
żeberek wieprzowych, pasków z kością, pokrojonych na 4 części600 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa¾ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonej papryki pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody130 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziemniaków pokrojonych w ćwiartki500 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553 kcal /
2315.3 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
769 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.