Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z ziemniaków i żeberek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g żeberek wieprzowych, pasków z kością, pokrojonych na 4 części
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
130 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
500 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769 mg
Białko
25 g
Kalorie
2315.3 kJ /
553 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Schab duszony w sosie
50 min