
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g żeberek wieprzowych, pasków, z kością, pokrojonych na 4 części
- ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 130 g wody
- 1 liść laurowy, suszony
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2315.3 kJ / 553 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 769 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka po karkonosku
1h 50min
Schab duszony w sosie
50min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Schab z kiszoną kapustą
50min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Gulasz poleszucki
1h 15 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Rosół drobiowy
2h 15min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min