Ryba w cieście bazyliowym

Ryba w cieście bazyliowym

4.5 212 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Ciasto bazyliowe
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 2 jajka
  • 60 g mąki pszennej
  • 70 g wody mineralnej, gazowanej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Przygotowanie i podanie ryby
  • 800 g filetów rybnych np. z dorsza lub okonia, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 150 g sosu pomidorowego np. tomate frito (patrz wskazówka)
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416 kcal / 1741.8 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 752.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...