Urządzenia i Akcesoria
Ryba w cieście bazyliowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto bazyliowe
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 jajka
-
60 g mąki pszennej
-
70 g wody mineralnej, gazowanej
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Przygotowanie i podanie ryby
-
800 g filetów rybnych np. z dorsza lub okonia, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
150 g sosu pomidorowego np. tomate frito (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
752.8 mg
Białko
47 g
Kalorie
1741.8 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min