Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto bazyliowe
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- 60 g mąki pszennej
- 70 g wody mineralnej, gazowanej
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Przygotowanie i podanie ryby
- 800 g filetów rybnych, np. z dorsza lub okonia, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 150 g sosu pomidorowego, np. tomate frito (patrz wskazówka)
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1741.8 kJ / 416 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 752.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1h
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 Std. 10 Min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15 min
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min
Ryba w piwnym cieście
30 min