Urządzenia i Akcesoria
Rolada mięsna w cieście francuskim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
-
200 g sera żółtego (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki mąki kukurydzianej
-
100 g białego wina wytrawnego
-
2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
-
szynka, w plastrach (ok. 150 g)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania rolady
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
554.5 mg
Białko
19 g
Kalorie
1361 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Klops z papryką i jajkiem
1 h 40 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 h 30 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 h 15 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 h
Tarta z kurczakiem
1 h 55 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 h 5 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min