Rolada mięsna w cieście francuskim
TM6 TM5

Rolada mięsna w cieście francuskim

3.9 (115 ocen)

Składniki

  • 200 g sera żółtego, (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    lub 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
  • szynka, w plastrach (ok. 150 g)
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rolady

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1361 kJ / 325 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
554.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy