
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera żółtego (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 100 g białego wina wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
2
łyżeczki mąki kukurydzianej
lub 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
- szynka, w plastrach (ok. 150 g)
- 1 jajko roztrzepane, do posmarowania rolady
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 325 kcal / 1361 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Sód
- 554.5 mg