
Urządzenia i Akcesoria
Suflet serowy szybki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
60 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
300 g mleka
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.8 kcal /
1270.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
641.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Gnocchi alla romana
2 godz.
Pływające wyspy
45 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.