![Suflet serowy szybki Suflet serowy szybki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/859756A7-0E75-4310-9E10-FB2FAB8450B7/Derivates/4A407032-8294-4394-8E5F-11B6CC240A1F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 60 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 300 g mleka
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3
szczypty pieprzu cayenne, mielonego
lub 2 - 3 szczypty chili, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1270.9 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 641.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos waniliowy
10 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Suflety kalafiorowe
55 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 Std.
Gnocchi alla romana
2 Std.
Gulasz z polentą
2 Std.
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 Std.
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Kluski kładzione
15min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 Min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min