
Urządzenia i Akcesoria
Suflet serowy szybki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy60 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki150 g
-
jajka4
-
mleka300 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
pieprzu cayenne, mielonego2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.8 kcal /
1270.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
641.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska