
Urządzenia i Akcesoria
Sos romesco
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 słoiki
Składniki
-
2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
-
180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
10 g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
-
20 g białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
20 g białego octu winnego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1050 kcal /
4396 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
104.9 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
649.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska