Pstrąg marynowany

Pstrąg marynowany

4.2 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
3 sztuki

Składniki

  • 3 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 330-350 g każdy), w całości lub sieje albo inne ryby o białym mięsie
  • sok z cytryny do skropienia ryby
  • sól do przyprawienia ryby
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
  • mąka pszenna do obtoczenia ryby
  • olej do smażenia
Marynata
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 240 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżki mąki pszennej
  • 200 g białego octu winnego
  • 400 g białego wina, wytrawnego
  • 300 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 liście szałwii, świeżej
    1 szczypta szałwii, suszonej, otartej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 827.6 kcal / 3462.6 kJ
Białko 92 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1873.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...