
Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg marynowany
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
3 sztuki
Składniki
-
3 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 330-350 g każdy), w całości lub sieje albo inne ryby o białym mięsie
-
sok z cytryny do skropienia ryby
-
sól do przyprawienia ryby
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
mąka pszenna do obtoczenia ryby
-
olej do smażenia
Marynata
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
240 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
½ łyżki mąki pszennej
-
200 g białego octu winnego
-
400 g białego wina, wytrawnego
-
300 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 liście szałwii, świeżej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
827.6 kcal /
3462.6 kJ
Białko
92 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
1873.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Omułki w białym winie
35 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min