
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu170 g
-
wody letniej90 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru¼ łyżeczki
Dodatki
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ łyżeczki
-
rukoli40 - 50 g
-
sera parmezan30 g
-
szynki parmeńskiej8 - 10 plastrów
-
liści bazylii, świeżych10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514.3 kcal /
2151.8 kJ
Białko
32.6 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
1995.9 mg