Urządzenia i Akcesoria
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
300 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy500 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
399.8 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
852 kJ /
203.7 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Chana masala
35 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Papryka po włosku
40 min
Sycylijska caponata
30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Wegańskie chili
40 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Ratatouille
40 min
Sos warzywny do makaronu
40 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min