Pisto - hiszpański gulasz warzywny

Pisto - hiszpański gulasz warzywny

4.6 404 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    300 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    300 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
    500 g
    500 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 203.7 kcal / 852 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 399.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...