
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
- 300 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
-
500
g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
lub 500 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 203.7 kcal / 852 kJ
- Białko
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 399.8 mg