Urządzenia i Akcesoria
Risotto z owocami morza
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
250 g krewetek surowych, nieobranych
-
700 g wody
-
50 g oliwy z oliwek
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
250 g ryżu do risotto np. arborio
-
400 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1435 mg
Białko
37 g
Kalorie
2144.8 kJ /
512 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Paella z owocami morza
50 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Risotto z krewetkami
45 min