
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
130 g suszonych owoców mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
-
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
30 g soku pomarańczowego
-
140 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g cukru
-
400 g mąki pszennej
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
3 jajka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
272 kcal /
1138.3 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
48.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
25.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Keks
2 godz. 30 min
Stollen
6 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min