Babka drożdżowa Panettone
TM6 TM5

Babka drożdżowa Panettone

3.8 (165 ocen)

Składniki

  • 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    lub 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 30 g soku pomarańczowego
    lub 30 g soku z cytryny
  • 140 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 3 jajka

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1138.3 kJ / 272 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
48.5 g
Tłuszcz
6.1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
2.7 g
Sód
25.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy