
Urządzenia i Akcesoria
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
1000 g wody
Sos z tuńczyka
-
300 g oleju słonecznikowego
-
1 puszka tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
25 g soku z cytryny
-
1 - 2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
657 kcal /
2748.7 kJ
Białko
35.7 g
Tłuszcz
56.8 g
Węglowodany
0.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
424.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Sos z czerwonego wina
40 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min