Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka

Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka

4.8 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 800 - 1000 g cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku
  • 1 ząbek czosnku przekrojony na pół
  • sól do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
  • 1000 g wody
Sos z tuńczyka
  • 300 g oleju słonecznikowego
  • 1 puszka tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy
  • 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 5 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 25 g soku z cytryny
  • 1 - 2 szczypty soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 424.4 mg
Białko 35.7 g
Kalorie 2748.7 kJ / 657 kcal
Tłuszcz 56.8 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...