Urządzenia i Akcesoria
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g cielęciny (rumsztyk), w jednym kawałku
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
1000 g wody
Sos z tuńczyka
-
300 g oleju słonecznikowego
-
1 puszka tuńczyka, w oleju (waga ryby 130 g), odsączonego z zalewy
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
25 g soku z cytryny
-
1 - 2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
424.4 mg
Białko
35.7 g
Kalorie
2748.7 kJ /
657 kcal
Tłuszcz
56.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 Min
Chimichurri
5 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 Std. 45 Min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Sos berneński
15 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min