Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
TM6 TM5

Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

3.7 (10 ocen)

Składniki

Krem z bakłażana

  • 1000 g wody
  • 1 plaster cytryny
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 500 g bakłażana, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 1 pomidor, bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
  • 25 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Crostini z mozzarellą

  • 6 kromek chleba, wiejskiego lub ciabatty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1033 kJ / 247 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3.2 g
Sód
1223 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy