
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z bakłażana
- 1000 g wody
- 1 plaster cytryny
- 2 ½ łyżeczki soli
- 500 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 1 pomidor bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
- 25 g zielonych oliwek, bez pestek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Crostini z mozzarellą
- 6 kromek chleba wiejskiego lub ciabatty
- 1 ząbek czosnku
- 1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 247 kcal / 1033 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 1223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Sycylijska caponata
30 min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Kawior z bakłażana
50 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Pasta à la Norma
50 min