
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z bakłażana
- 1000 g wody
- 1 plaster cytryny
- 2 ½ łyżeczki soli
- 500 g bakłażana, pokrojonego w 1 cm plastry
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 1 pomidor, bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
- 25 g zielonych oliwek, bez pestek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Crostini z mozzarellą
- 6 kromek chleba, wiejskiego lub ciabatty
- 1 ząbek czosnku
- 1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pesto sezamowe
10 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35 min
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Kofty z mąką z ciecierzycy na paście jogurtowej z botwiną
40 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min