Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Krem z bakłażana
  • 1000 g wody
  • 1 plaster cytryny
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 500 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 1 pomidor bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
  • 25 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Crostini z mozzarellą
  • 6 kromek chleba wiejskiego lub ciabatty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 247 kcal / 1033 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1223 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...