Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Krem z bakłażana
  • wody
    1000 g
  • cytryny
    1 plaster
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
    500 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1
  • pomidor bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
    1
  • zielonych oliwek, bez pestek
    25 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
Crostini z mozzarellą
  • kromek chleba wiejskiego lub ciabatty
    6
  • ząbek czosnku
    1
  • sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę
    1 kulka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 247 kcal / 1033 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1223 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...