Urządzenia i Akcesoria
Korzenny crème brulée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 nasiona kardamonu delikatnie rozgniecione
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu
-
100 g cukru
-
6 żółtek
-
500 g wody
-
6 łyżeczek cukru trzcinowego, nierafinowanego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
43.4 mg
Białko
4 g
Kalorie
1713.1 kJ /
409.5 kcal
Tłuszcz
34.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Zabajone
15 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Pikantne aïoli
15 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min