
Urządzenia i Akcesoria
Korzenny crème brulée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu500 g
-
nasiona kardamonu delikatnie rozgniecione3
-
gwiazdka anyżu1
-
laska cynamonu1
-
cukru100 g
-
żółtek6
-
wody500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego do posypania6 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409.5 kcal /
1713.1 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
34.5 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Sód
43.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska