
Urządzenia i Akcesoria
Korzenny crème brulée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 nasiona kardamonu delikatnie rozgniecione
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu
-
100 g cukru
-
6 żółtek
-
500 g wody
-
6 łyżeczek cukru trzcinowego, nierafinowanego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409.5 kcal /
1713.1 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
34.5 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Sód
43.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Sos waniliowy
10 min