
Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
10 porcji
Składniki
Semifreddo
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
jajka3
-
żółtka3
-
cukru100 g
-
wina Marsala, słodkiego białego lub innego białego słodkiego mocnego wina200 g
-
soli1 szczypta
Polewa
-
gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
261 kcal /
1090.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
51.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Bombardino
15 min
Nugat
3 godz. 15 min
Zabajone
15 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Czekoladowe affogato
10 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Karmelowy czaj
20 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min