Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
10 porcji
Składniki
Semifreddo
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
3 jajka
-
3 żółtka
-
100 g cukru
-
200 g wina Marsala, słodkiego białego lub innego białego słodkiego mocnego wina
-
1 szczypta soli
Polewa
-
60 g gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1090.5 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Pływające wyspy
45 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Pudding migdałowy
30 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min