Urządzenia i Akcesoria
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
297.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
220.1 kJ /
52.6 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Rumienienie papryki
20 min
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 min
Siekanie cebuli
5 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Sos arrabbiata
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Sos neapolitański
1 godz.
Sos pomidorowy
40 min
Szybki sos pomidorowy
10 min