
Urządzenia i Akcesoria
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżkę
-
sosu Tabasco®½ łyżeczki
-
czerwonego octu winnego10 - 15 g
-
sosu pomidorowego140 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
322 kcal /
1347.9 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
685 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta Taramosalata
15 min
Koreański sos BBQ
25 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Marynata winna
15 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min