Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka Śródziemnomorskie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g mąki tortowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
53.2 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
254.9 kJ /
60.9 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta zhong
15 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Florentynki
2 godz.
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Batony kujona
3 godz. 20 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min