Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 254.9 kJ / 60.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 53.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse - chleb francuski
2h
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1h 30min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Batony kujona
3h 20min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Cantuccini
1h 15min
Ciastka na myślenie
45 min