Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 254.9 kJ / 60.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 53.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Fougasse - chleb francuski
2h
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 Std. 10 Min
Florentynki
2h
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2u. 50min
Cantuccini
1h 15 min
Owsiane ciasteczka słoikowe z bakaliami
1h 10 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min