Urządzenia i Akcesoria
Lasagne brokułowa z łososiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
600 g różyczek brokułu niedużych (z 1-2 brokułów)
Sos beszamelowy
-
10 g koperku, świeżego tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
130 g mleka
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
75 g sera mozzarella, dowolnego, pokrojonego w plastry, plus dodatkowo 4-6 plastrów na wierzch lasagne75 g sera Bel Paese pokrojonego w plastry, plus dodatkowo 4-6 plastrów na wierzch lasagne
-
9 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
-
2 opakowania wędzonego łososia w plastrach (100 g każde)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
32.2 g
Kalorie
2521 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min