
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne brokułowa z łososiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczka
-
różyczek brokułu niedużych (z 1-2 brokułów)600 g
Sos beszamelowy
-
koperku, świeżego tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki40 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
mleka130 g
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
sera Bel Paese pokrojonego w plastry, plus dodatkowo 4-6 plastrów na wierzch lasagne75 g
-
makaronu, suchego, typu lasagne9 płatów
-
wędzonego łososia w plastrach (100 g każde)2 opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
603 kcal /
2521 kJ
Białko
32.2 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
81 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min