
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem z trzech serów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli320 g
-
wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu50 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, suszonej1 łyżka
-
sera mascarpone250 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki200 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
867 kcal /
3630 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
52 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Sód
1367.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z parmezanem
40min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45min
Sos serowy Mornay
10min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Spaghetti alla carbonara
30min
Makaron a'la carbonara
30min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min