Makaron z sosem z trzech serów

Makaron z sosem z trzech serów

3.7 336 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
    320 g
  • wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
    50 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, suszonej
    1 łyżka
    ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • sera mascarpone
    250 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    200 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 867 kcal / 3630 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 34.3 g
Sód 1367.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...