Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem z trzech serów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
320 g makaronu, suchego z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
-
50 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki oregano, suszonego1 łyżka natki pietruszki, suszonej
-
250 g sera mascarpone
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1367.5 mg
Białko
34 g
Kalorie
3630 kJ /
867 kcal
Tłuszcz
52 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Sos serowy Mornay
10 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.