Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czarnych oliwek, bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty soli
- 5 g sera parmezan
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2137.6 kJ / 511 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 48.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 2569.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10min
Pasta z bakłażana
55min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Tapenada
5min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min