Zupa krem z ciecierzycy
TM6 TM5

Zupa krem z ciecierzycy

4.2 (470 ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g wody
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy i opłukanej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub 2 szczypty rozmarynu, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
828 kJ / 197.9 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
6.6 g
Sód
981.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy