Zupa krem z ciecierzycy

Zupa krem z ciecierzycy

4.2 542 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g wody
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy i opłukanej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 szczypty rozmarynu, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197.9 kcal / 828 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 981.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...