Zupa rybna z warzywami

Zupa rybna z warzywami

4.6 2.6K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 270 - 300 g filetów z ryby (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 180 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 800 g wody
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g makaronu, suchego drobnego, o czasie gotowania 6-9 min
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 4 łyżki mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku, rozmarynu, estragonu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 67.1 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1247.2 kJ / 298.1 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...