Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 - 300 g filetów z ryby, (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ząbek czosnku
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 180 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g wody
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g makaronu, suchego, drobnego, o czasie gotowania 6-9 min
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 4 łyżki mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku, rozmarynu, estragonu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1247.2 kJ / 298.1 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 67.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Zupa szczawiowa
35min
Zupa krem z krewetek
45 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35min