Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
300 g bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry
-
250 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do posolenia bakłażana
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy300 g pomidorów dojrzałych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę oregano, suszonego5 g oregano, świeżego tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
751.6 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
1920.4 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 godz. 30 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
1 godz. 20 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min