
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
bakłażany (ok. 300 g każdy), pokrojone w 5 mm plastry3
-
sera mozzarella pokrojonego w kostkę150 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
liści bazylii, świeżych (ok. 2 pęczki)20 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych w ćwiartki500 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
cukru1 łyżkę
-
soli1 łyżeczka
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336 kcal /
1405.9 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
22.7 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
783.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 godz. 15 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Moussaka
1 godz. 55 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min