Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
-
350 g pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g wody
-
100 g białego wina wytrawnego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g przecieru pomidorowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1159.3 mg
Białko
41 g
Kalorie
1879 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Groszek po francusku
55 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Pasztet
3 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min