Ossobuco
TM6 TM5

Ossobuco

4.5 (39 ocen)

Składniki

  • 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
  • 350 g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g wody
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g przecieru pomidorowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1879 kJ / 449 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Błonnik
3.3 g
Sód
1159.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy