Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
- 350 g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 100 g wody
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g przecieru pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1159.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Curry z wołowiną
45 min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Tajski burger
55 min
Gulasz z soczewicą
2h 50 min
Ragout z jagnięciny
1 Std. 10 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10 min