
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
- 350 g pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 100 g wody
- 100 g białego wina wytrawnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g przecieru pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 449 kcal / 1879 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 1159.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min