Urządzenia i Akcesoria
Aioli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego, 10% tłuszczu
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 - 10 g soku z cytryny
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
209.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
516.8 kJ /
123.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Adżika
40 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Deska masła
10 min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 godz. 10 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Pasta karczochowa
5 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min