
Urządzenia i Akcesoria
Czerwone pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 słoiki
Składniki
-
oliwy z oliwek200 g
-
ząbek czosnku1
-
sera pecorino pokrojonego na kawałki75 g
-
orzechów nerkowca30 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
suszonych pomidorów200 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół10 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1521 kcal /
6365 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
143 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
26.5 g
Sód
1939 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska