Czerwone pesto
TM6 TM5

Czerwone pesto

4.9 (114 ocen)

Składniki

  • 200 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzechów nerkowca
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 200 g suszonych pomidorów
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
6365 kJ / 1521 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
143 g
Tłuszcz nasycony
26.5 g
Błonnik
7.1 g
Sód
1939 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy