Czerwone pesto

Czerwone pesto

4.9 119 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 słoiki

Składniki

  • oliwy z oliwek
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sera pecorino pokrojonego na kawałki
    75 g
  • orzechów nerkowca
    30 g
  • orzeszków piniowych
    30 g
  • suszonych pomidorów
    200 g
  • zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
    10 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1521 kcal / 6365 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 143 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 26.5 g
Sód 1939 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...