
Urządzenia i Akcesoria
Terrina z łososia i ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
50 g wody gorącej
-
10 g żelatyny w proszku
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera ricotta
-
10 liści bazylii, świeżej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
196 kcal /
819.9 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
2.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
490.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska