Terrina z łososia i ricotty
TM6 TM5

Terrina z łososia i ricotty

4.2 ( 31 ocen )

Składniki

  • 50 g wody gorącej
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 250 g wędzonego łososia w plastrach
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 400 g sera ricotta
  • 10 liści bazylii, świeżej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
196 kcal / 819.9 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
2.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
490.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy