Urządzenia i Akcesoria
Terrina z łososia i ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
50 g wody gorącej
-
10 g żelatyny w proszku
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera ricotta
-
10 liści bazylii, świeżej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
490.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
819.9 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Koktajl z krewetek
45 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min