Terrina z łososia i ricotty

Terrina z łososia i ricotty

4.2 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g wody gorącej
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 250 g wędzonego łososia w plastrach
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 400 g sera ricotta
  • 10 liści bazylii, świeżej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 196 kcal / 819.9 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 490.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...