
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g wody gorącej
- 10 g żelatyny w proszku
- 250 g wędzonego łososia w plastrach
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g sera ricotta
- 10 liści bazylii, świeżej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 196 kcal / 819.9 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Sód
- 490.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 godz.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min