Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g wody, gorącej
- 10 g żelatyny w proszku
- 250 g wędzonego łososia, w plastrach
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g sera ricotta
- 10 liści bazylii, świeżej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 819.9 kJ / 196 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 490.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Koktajl z krewetek
45 Min
Krem z parmezanu
10min
Tatar z łososia
10min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Tatar ze śledzia
10min