Terrina z łososia i ricotty

Terrina z łososia i ricotty

4.2 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji

Składniki

  • wody gorącej
    50 g
  • żelatyny w proszku
    10 g
  • wędzonego łososia w plastrach
    250 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • sera ricotta
    400 g
  • bazylii, świeżej
    10 liści
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 196 kcal / 819.9 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 490.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...