Urządzenia i Akcesoria
Terrina z łososia i ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
50 g wody gorącej
-
10 g żelatyny w proszku
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera ricotta
-
10 liści bazylii, świeżej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
490.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
819.9 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Koktajl z krewetek
45 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min