Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk
Składniki
-
4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
-
100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
-
220 g tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 jajko
-
2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
137.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
184.6 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 Min
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 Std. 5 Min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 Min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 Std. 10 Min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Kotleciki z chleba
45 Min