Urządzenia i Akcesoria
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk
Składniki
-
4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g ziemniaków ugotowanych (patrz wskazówka)
-
100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do obtaczania pulpecików
-
220 g tuńczyka, z puszki w sosie własnym, odsączonego (waga po odsączeniu)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego opcjonalnie
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 jajko
-
2 - 3 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
137.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
184.6 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Kotlety z jajek
1 godz.
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min