Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
TM6 TM5

Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe

4.7 (1.4K ocen)

Składniki

Ciasto

  • 250 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
  • 250 g migdałów, blanszowanych
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 6 jajek
  • 1 łyżka proszku do pieczenia, bezglutenowego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 50 g likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)

Polewa

  • 100 g gorzkiej czekolady, min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2465.9 kJ / 589 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
39.6 g
Tłuszcz
44.8 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Błonnik
5.4 g
Sód
136.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy