
Urządzenia i Akcesoria
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki250 g
-
migdałów, blanszowanych250 g
-
cukru trzcinowego250 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki250 g
-
jajek6
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego (patrz wskazówka)1 łyżka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 łyżka
-
likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie)50 g
Polewa
-
gorzkiej czekolady min. 70 % kakao, pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
589 kcal /
2465.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
44.8 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Sód
136.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Babka orzechowa
1 godz.
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min