Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

4.6 43 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • wody letniej
    220 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    450 g
  • ziemniaków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • soli gruboziarnistej
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do natłuszczania blachy
  • pieprz czarny, świeżo mielony
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 224 kcal / 937.5 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 32.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 270.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...