
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 220 g wody, letniej
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 450 g mąki pszennej
- 150 g ziemniaków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- oliwa z oliwek, do natłuszczania blachy
- pieprz czarny, świeżo mielony
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 937.5 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 270.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Pizza sycylijska
2h 5min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Podpłomyk cztery sery
55min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2sa 35 dk
Focaccia z kiełbasą
2h
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55 min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Fougasse - chleb francuski
2h