Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

4.6 45 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 220 g wody letniej
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 450 g mąki pszennej
  • 150 g ziemniaków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • oliwa z oliwek do natłuszczania blachy
  • pieprz czarny, świeżo mielony
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 224 kcal / 937.5 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 32.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 270.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...