
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście3 gałązki
-
wody letniej220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej450 g
-
ziemniaków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki150 g
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do natłuszczania blachy
-
pieprz czarny, świeżo mielony
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
224 kcal /
937.5 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
32.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
270.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska