Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
TM6 TM5

Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem

4.7 (39 ocen)

Składniki

  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 220 g wody, letniej
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 450 g mąki pszennej
  • 150 g ziemniaków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • oliwa z oliwek, do natłuszczania blachy
  • pieprz czarny, świeżo mielony
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
937.5 kJ / 224 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
32.3 g
Tłuszcz
7.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
1.9 g
Sód
270.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy