
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
220 g wody letniej
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
450 g mąki pszennej
-
150 g ziemniaków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
-
oliwa z oliwek do natłuszczania blachy
-
pieprz czarny, świeżo mielony
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości lub gotowanego, pokrojonego w 1 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
224 kcal /
937.5 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
32.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
270.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min