Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem

Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem

4.0 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
    250 g
  • bakłażanów pokrojonych w 1-2 cm kostkę
    400 g
  • soli
    4 łyżeczki
  • liści bazylii, świeżych
    40
  • korzenia imbiru, świeżego przekrojonego na pół
    10 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    100 g
  • pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    270 g
    270 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • skórki z pomarańczy otartej
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 391 kcal / 1635 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 60.7 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 2405.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...