
Urządzenia i Akcesoria
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)250 g
-
bakłażanów pokrojonych w 1-2 cm kostkę400 g
-
soli4 łyżeczki
-
liści bazylii, świeżych40
-
korzenia imbiru, świeżego przekrojonego na pół10 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy100 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki270 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
skórki z pomarańczy otartej1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
391 kcal /
1635 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
60.7 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
2405.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska