
Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis (wiśnie w cieście)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
500 g wiśni, świeżych bez pestek
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
80 g drobnego cukru
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
1 - 2 łyżki cukru pudru do oprószenia deseru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1054.2 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
44.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
95.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Ciasto ananasowe
55 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Cukinie z miętą
30 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min