Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis (wiśnie w cieście)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
500 g wiśni z kompotu, bez pestek500 g wiśni, świeżych bez pestek
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
80 g drobnego cukru
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
1 - 2 łyżki cukru pudru do oprószenia deseru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95.9 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1054.2 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto ananasowe
55 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min