Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia formy
-
500
g wiśni, świeżych, bez pestek
lub 500 g wiśni z kompotu, ze słoika, odsączonych - 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 80 g drobnego cukru
- 1 szczyptę soli
- 300 g mleka
- 1 - 2 łyżki cukru pudru, do oprószenia deseru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Galette z borówkami
1hod. 25min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta jabłkowa
1 Std.
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13hod.
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50 min