
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia formy
-
500
g wiśni, świeżych, bez pestek
lub 500 g wiśni z kompotu, ze słoika, odsączonych - 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 80 g drobnego cukru
- 1 szczyptę soli
- 300 g mleka
- 1 - 2 łyżki cukru pudru, do oprószenia deseru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15 min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Cukinie z miętą
30min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto herbaciane
1h 15 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Czereśniowa galette
1h 25min
Ciasto ananasowe
55min
Słodka focaccia z jabłkami
1h 45min