Urządzenia i Akcesoria
Granita w cytrynie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
4 cytryn duże
-
5 - 7 gałązek mięty, świeżej tylko liście, plus kilka do dekoracji
-
woda, przegotowana, ostudzona (ok. 500 g)woda mineralna, niegazowana (ok. 500 g)
-
120 g cukru
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
291.2 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybki sorbet cytrynowy
45 min
Granita truskawkowa
15 min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Czekolada amaretto
10 min
Domowe lizaki
40 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Pikantne nachos
1 godz.
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 min
Koktajl mleczny orzechowo-czekoladowy
10 min