Pissaladière - francuska pizza

Pissaladière - francuska pizza

3.9 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • jajko
    1
  • wody letniej
    40 g
Dodatki
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    80 - 100 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    700 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna do oprószenia blachy
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    2 łyżki
  • tymianku, suszonego
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
  • filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 140.5 kcal / 587.8 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 213.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...