Pissaladière - francuska pizza

Pissaladière - francuska pizza

3.9 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 40 g wody letniej
Dodatki
  • 80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 700 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g oliwy z oliwek
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna do oprószenia blachy
  • 2 łyżki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
  • filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 140.5 kcal / 587.8 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 213.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...