Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
170 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżki cukru
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej
-
100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
½ łyżki soli
-
150 g sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
405 mg
Białko
7 g
Kalorie
914.8 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
24.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Mini focaccie
2h 5min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h