Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

4.7 153 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków

Składniki

  • 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 170 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • ½ łyżki cukru
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • ½ łyżki soli
  • 150 g sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 219 kcal / 914.8 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 405 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...