
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski40 g
-
wody170 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru½ łyżki
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
mąki pszennej250 g
-
mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej100 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście3 gałązki
-
soli½ łyżki
-
sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki150 g
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
219 kcal /
914.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
405 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska