Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

4.7 152 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków

Składniki

  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    40 g
  • wody
    170 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • cukru
    ½ łyżki
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
    100 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • soli
    ½ łyżki
  • sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    50 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 219 kcal / 914.8 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 405 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...