Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem angielski
- 450 g mleka
- 6 żółtek
- 70 g drobnego cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Wyspy
- 30 g cukru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
Podanie
- 20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 100 g cukru
- 4 łyżki wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1227.8 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
2 Std.
Parfait z pestek dyni
6h 25min
Suflety orzechowe
1h 30min
Semifreddo zabajone
13h
Słodki pudding toffi
1 Std.
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1h 50min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Serniczki z wiśniami
45min
Mleczna pianka
3h 10min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10min