Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem angielski
- 450 g mleka
- 6 żółtek
- 70 g drobnego cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Wyspy
- 30 g cukru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
Podanie
- 20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 100 g cukru
- 4 łyżki wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1227.8 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Bailey's panna cotta
1h 30min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Fondue malinowe z biszkoptami
25min
Karmelowe fondant
15min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Suflety orzechowe
1h 30min
Karmelowy czaj
20min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5h 30min