Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
150 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
400 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
656.3 mg
Białko
22 g
Kalorie
2625.8 kJ /
627 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mac'n'cheese
50 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min