Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

4.1 595 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    500 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
    150 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
    150 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627 kcal / 2625.8 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 656.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...