Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
TM6 TM5

Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną

4.2 (507 ocen)

Składniki

  • 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda, osolona, do ugotowania makaronu
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
  • 400 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2625.8 kJ / 627 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Błonnik
3 g
Sód
656.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy