
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica w sosie musztardowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
100 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
75 g wermutu, białego, wytrawnego
-
100 g mleka
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku opcjonalnie
-
2 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
-
1 - 2 łyżeczki ostrej musztardy
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3 łyżeczki mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
206 kcal /
862 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
431.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1h 5min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Polędwica po toskańsku
45min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50min
Schab duszony w sosie
50min
Karkówka po karkonosku
1h 50min