Polędwica w sosie musztardowym

Polędwica w sosie musztardowym

4.4 496 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
    450 g
  • sól do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
  • pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
    100 g
  • wermutu, białego, wytrawnego
    75 g
    75 g wina Madera
  • mleka
    100 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • ząbek czosnku opcjonalnie
    1
  • musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
    2 łyżeczki
  • ostrej musztardy
    1 - 2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • śmietany, 18% tłuszczu
    2 łyżki
  • mąki pszennej
    2 - 3 łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 206 kcal / 862 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 431.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...