Urządzenia i Akcesoria
Polędwica w sosie musztardowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
100 g pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
75 g wina Madera75 g wermutu, białego, wytrawnego
-
100 g mleka
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku opcjonalnie
-
2 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
-
1 - 2 łyżeczki ostrej musztardy
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
2 - 3 łyżeczki mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
431.3 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
862 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.