
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica w sosie musztardowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry450 g
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry100 g
-
wermutu, białego, wytrawnego75 g
-
mleka100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbek czosnku opcjonalnie1
-
musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy2 łyżeczki
-
ostrej musztardy1 - 2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu2 łyżki
-
mąki pszennej2 - 3 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
206 kcal /
862 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
431.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska