Pesto z orzechów włoskich i rukoli

Pesto z orzechów włoskich i rukoli

4.6 135 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g rukoli
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1614 kcal / 6751.4 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 166.2 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 27.9 g
Sód 866.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...