![Pesto z orzechów włoskich i rukoli Pesto z orzechów włoskich i rukoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BD5719E-7AB9-4A7B-95C4-4166A192EBB3/Derivates/6A48F572-3CB7-4732-9B2F-92FB2B065059.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g rukoli
- 120 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 6751.4 kJ / 1614 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 166.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 866.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z topinamburu
35 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1hod. 50min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Pasta z jarmużu
15min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pesto z rukoli
10 Min
Pesto szpinakowe
10 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Pesto pomidorowe
15min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min