Urządzenia i Akcesoria
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g rukoli
-
120 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
866.2 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
6751.4 kJ /
1614 kcal
Tłuszcz
166.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
27.9 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z jarmużu
15 min
Pesto z jarmużu
25 min
Pesto z bazylii
10 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pasta z oliwek
5 min
Pesto pomidorowe
15 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto szpinakowe
10 min