
Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
wody gorącej300 g
-
drobnego cukru95 g
-
kawy rozpuszczalnej2 łyżki
-
jajka4
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki750 g
-
biszkoptów lady fingers (podłużnych)250 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
527 kcal /
2202.8 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
37.1 g
Węglowodany
36.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
421.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Pasta pralinowa
30 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
18 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.